ABITRON Vevők

Általános adatok:

 • védettség IP65-ig
 • üzemi hőmérséklet tartomány -20°C-tól +70°C-ig
 • lélegző membrán
 • a vevő gyors és egyszerű rögzítése
 • többféle csatlakozótípus
 • számos egyedi megoldás

 

 

 

Tanúsítványok:

ATEX
IECEx

A kiépített rádió távvezérlési rendszerben a vevők jelentik a kapcsolatot a távvezérlő és a vezérelt berendezés között. A távvezérlőből érkező (vezérlő) jeleket a vevő fogadja, és azokat átalakítva továbbítja azt a berendezés vagy jármű vezérlő egységéhez.

 

Az ABITRON vevők vezérlési feladatai szabadon konfigurálhatóak.

 

A csatlakozási felületet, a feladatok számát és a berendezésen elfoglalt helyét figyelembe véve a következő vevő egységek elérhetők:

ABITRON Vevőegységek

Az RX CP a legkisebb méretű vevőkészülék, 5 kimeneti relével, 12/24 VDC tápfeszültségre. A vevőkészülék standard 11 pólusú reléfoglalatba csatlakoztatható, ami gyors beüzemelést és cserét tesz lehetővé.

Kompakt, de kimagaslóan robusztus és ellenálló házzal rendelkezik. Akár 26 relé kimenetével igazán sokoldalú felhasználásra készült. Csavaros sorkapocs termináljával könnyű kábelcsatlakozást biztosítanak. 12/24 VDC és 50/110/230 VAC tápfeszültségre.

Az ABITRON RX ES BUS egy kisméretű vevő. A jármű interfészek területén az ABITRON nyugodtan bízhatja magát olyan átfogó tapasztalattal rendelkező BUS rendszerekre, mint pl. a CAN-BUS, PROFIBUS RS 232/ 485, ProfiNET. Ezt a vevőt igény szerint be lehet állítani visszajelzés küldésére is így a jármű legfontosabb adatait a távvezérlő kijelzőjéről is le tudja olvasni.

Ezt a két vevő típus kifejezetten áram- és feszültség-vezérelt hidraulikus szelepek vezérlésére ajánljuk. Elsősorban ezeket a rendszereket a jármű technológiában találjuk meg. Az állapot kijelzést magán az ABITRON vevő házán találjuk meg, így mindig tisztában lesz a rádió távvezérlő aktuális állapotával.

Az RX MOD egy modulárisan bővíthető vevőkészülék típus, aminek köszönhetően hosszú évekre biztosít számtalan alkalmazási lehetőséget. Ez az ABITRON vevőtípus több féle méretű házzal elérhető és tetszőleges számú proporcionális vagy digitális kimeneti modullal felszerelhető egy moduláris rendszer segítségével, aminek köszönhetően ideális társ egy teljes mértékben egyéni igényekre szabott rádió távvezérlésű rendszer kialakításában. Ez a vevő típus garantáltan csak azokkal a egységekkel rendelkezik, amikre ön rendszerének szüksége van!

Az RX TGB-22 egy strapabíró vevő egység, kifejezetten ipari felhasználásra. Köszönhető ez a háromszoros önellenőrzéssel rendelkező vészleállító kapcsolóinak, melyek az ISO 13849-1 (PL-e szintig) szabvány minősítésének megfelelően szavatolják a teljes körű biztonságot.

Az ABITRON vevőkészülékek főbb jellemzői:

 • poliamid ház üvegszál erősítéssel (nagy szilárdságú, rázkódás álló)
 • a külső antenna oldható TNC-csatlakozóval biztosítja a kapcsolószekrénybe vagy járműbe történő könnyű telepítést
 • relé, áram vagy feszültség kimenet
 • analóg, digitális és soros adat visszacsatolás az adóhoz
 • Tandem üzemmód (mester-szolga funkció)