Rugós kábeldobok

Rugós kábeldobok

 

Alkalmazási területek:

A rugós dobokkal megbízható energia és adatátviteli rendszereket alakíthat ki, rendszerint  fel- lecsévélhet villamos kábeleket, tömlőket vagy drótkötelet. Ezeket telepítve tápellátást biztosít mobil darukhoz, tűzoltó autókhoz, kutató-mentő járművekhez, rakodó gépekhez és villás emelőkhöz. Továbbá színpad-technikai vagy egyéb számos alkalmazási lehetőség, ahol alternáló mozgást kell követni táp- vagy adatátvitellel (pl. szennyvíz kezelő üzemek).
A felhasználás célja és telepítési körülmények függvényében a rugós kábeldobok hengeres vagy spirális dobbal, belső vagy külső rugós egységgel vannak összeállítva.
A tömlődobokban a csúszógyűrűk helyett forgószelep kerül beépítésre.

Rugós kábeldobok magas funkcionalitással
A spirálrugóval hajtott kábeldob érték-hatékony alternatíva a motoros kábeldobokhoz viszonyítva, alacsony haladási sebesség és rövidebb üzemi hossz esetében. A mechanikus hajtómű maga a spirálrugó, mely egy magas minőségű rugóacélból készült. Ez a különleges acél lehetővé teszi a 60m/perc haladási sebességet, a 60m-es üzemi hossz elérését, illetve a 100.000 ciklus garantálja a funkcionalitást és hosszú élettartamat.
Speciális kivitelű dobok (pl. rugó nélkül) gyártása is megoldott.

Főbb jellemzők:

  • maximális haladási sebesség 60m/perc
  • az üzemi hossz 60m-ig számos méret és típusváltozatban
  • hengeres vagy spirál dobtest
  • kivitel küllős vagy fémlemez dob
  • energia- vagy adatkábel, illetve tömlő folyadék vagy gázok továbbítására
  • sztenderd sorozat raktárról rendelhető, 48 órán belül postázásra kész
  • egyedi kivitelek

 

A teljes kínálatban különféle méret és típus változatok, illetve különféle kiegészítők pl.: záró berendezés, kábelvezető karok, fali illetve függesztő tartozékok.

Az egységesített modulrendszernek köszönhetően a termékeink legnagyobb része 48 órán belül postázásra kész, további információ a letölthető dokumentációban (PDF, 2.1MB)