Opciók

SZEMÉLYRE SZABOTT MEGOLDÁSOK

Az ARCON-nál úgy tervezheti meg biztonsági rádiótávvezérlőjét, hogy az optimálisan megfeleljen Önnek és az Ön alkalmazásának. Legyen szó a színek és a címkézés kiválasztásáról, a kezelőszervek elrendezéséről, a legjobb kijelzők és biztonsági funkciók biztosításáról, csapatunk készséggel áll rendelkezésére. Lehetőségek széles skáláját kínáljuk, így lehetőséget adunk Önnek arra, hogy testreszabott megoldásokkal a lehető legnagyobb hatékonyságot érje el az alkalmazásában.

Szín

 

ELÉRHETŐ SZÍNEK A T-SOROZATHOZ

 

Az ARCON jeladók alapértelmezés szerint szürke és piros színkombinációban kerülnek szállításra. Az élénkpiros szín kiváló kontrasztot nyújt a kapcsolók, a joystickok és a feliratozás számára. Ezáltal optimális áttekintést biztosít az ARCON adó minden funkciójáról.

A színválasztás lehetősége egyre fontosabbá válik ügyfeleink számára. Ezért az ARCON a T3, T5 és T7 modelleknél alapfelszereltségként kínálja Önnek a ház alsó részének szürke vagy kék színű választhatóságát.

A TGD-8 esetében a szürke és a kék szín közül választhat a ház felső részének színei közül.

Címkék

 

CÍMKÉZÉS A VILÁG ÖSSZES NYELVÉN

 

A biztonság érdekében minden területen a rádiós távirányító optimális kezelhetősége a legfőbb prioritásunk. Ez magában foglalja a megfelelő címkézést, amely a megértéshez és a biztonságos üzemeltetéshez szükséges.

 

Az ARCON logó, amely alapértelmezés szerint a biztonsági rádiótávvezérlőinkhez van rögzítve, kérésre az Ön cégének logójával helyettesíthető. Az Ön logója az ARCON vezérlőegységre és a megfelelő vevőegységre is felragasztható. Ezen kívül a feliratozó fólia színét is kiválaszthatja, amely speciálisan az Ön alkalmazásához igazodik. Természetesen lehetőséget biztosítunk Önnek saját piktogramjai és szimbólumai használatára is.

 

Az ARCON rádiótávvezérlője a címkézési lehetőségek széles skáláját kínálja:

 

 • Ügyféllogó az adón és a vevőkészüléken
 • Címkézés az ügyfél RAL színei szerint
 • Feliratozás gép/jármű/daru szimbólumokkal
 • Feliratozás idegen nyelveken, például kínaiul, lengyelül, oroszul.

Vezérlők

 

Egyedi kivitelezés

Az ARCON biztonsági rádiós távirányítói tökéletesen illeszkednek az Ön alkalmazásához! Szakembereink Önnel együtt dolgoznak, hogy megtalálják az összes vezérlőelem lehető legjobb elhelyezését.

Az ARCON-nál az összes joystick, billenőkapcsoló, nyomógomb és potenciométer ergonómiája és felhasználóbarátsága áll az előtérben. Az információforrások, például a LED-ek és kijelzők elosztását egyedileg megbeszéljük Önnel. Szerezze be személyre szabott megoldását az ARCON-nál!

Kijelzők

 

KIJELZŐK KÜLÖNBÖZŐ VÁLTOZATOKBAN

Az információforrások egyre fontosabbá válnak az építőipari gépek, mezőgazdasági berendezések vagy akár a kommunális járművek kezelői számára. Az ARCON minden egyedi alkalmazáshoz rendelkezik az optimális megoldással. Akár a GDM sorozat monokróm kijelzőivel, akár a GDC sorozat színes grafikus kijelzőivel, az ARCON megtalálja az egyedi megoldást az Ön gépéhez.

 

A kijelzőket kifejezetten kültéri használatra fejlesztették ki, és az erős napsütés ellenére is könnyen leolvashatók. A GDC sorozat kijelzőivel az ARCON a lehetőségek széles skáláját kínálja. Ezek a kijelzők saját processzorral rendelkeznek, amellyel a kijelzőket önállóan, az Ön egyéni igényei szerint programozhatja.

 

A GDM sorozat kijelzői két változatban állnak rendelkezésre. A GDM-2 a kisebbik, 132×32 pixeles felbontással. A nagyobb változat, a GDM-1 128×64 pixeles felbontást kínál. Mindkét kijelző szabadon vezérelhető ASCII karakterekkel.

 

KORSZERŰ SZÍNES GRAFIKUS KIJELZŐK

Az ARCON színes grafikus kijelzői két méretben (3,5″, 4,3″) állnak rendelkezésre. Mindkét kijelző szabadon programozható QT segítségével. Az ARCON egy virtuális gépet biztosít Önnek egy előre konfigurált Linux fejlesztőkörnyezettel.

 

Ez maximális rugalmasságot biztosít ügyfeleinknek a kijelző kialakításában, és minden fontos beállítást, például a betűtípust, a betűméretet, a háttérvilágítást és a kijelző működési ciklusát is megváltoztathatják.

 

A háttérvilágítás automatikus vezérlésére szolgáló fényerő-érzékelő opcionálisan mindkét kijelzőhöz rendelhető

Rendszer-opciók

 

VIDEÓ RENDSZER LEHETŐSÉG

Az ARCON videorendszerrel mindig a legjobb áttekintést kapja darujáról, munkagépeiről vagy rakományáról. Ez a segédrendszer kompatibilis a T5 és T7 házváltozatokkal. A GDC sorozat két színes grafikus kijelzőjével 3,5″ vagy 4,3″ kijelző közül választhat.

 

Mindkét kijelzőváltozattal akár 4 kamera jelét is fogadhatja. A GDC 4.3 kijelzővel együtt a kamerakép és a visszajelzési adatok egyidejűleg, osztott képernyőn is megjeleníthetők. Használhatja saját kameráit, vagy vásárolhat megfelelő kamerát az ARCON-tól. Ha saját kamerát szeretne használni, akkor annak csak PAL vagy NTSC jelre van szüksége.

 

 • Valós idejű átvitel
 • Akár 75 méteres hatótávolság
 • Kijelző felbontása GDC 3.5: 320×240 képpont
 • GDC 4.3 kijelzőfelbontás: 480×272 pixel
 • akár 4 kamera is lehetséges
 • Átkapcsolás forgókapcsolóval
 • Kameracsatlakozás PAL és NTSC interfészekkel
 • Éjjellátó üzemmód
 • Külső videó „adó” opcióként rendelhető
 • Videó-visszacsatolás osztott képernyővel és egyidejű adat-visszacsatolás a grafikus kijelzőn GDC 4.3 elérhető

 

KAMERA

Az ARCON robusztus kamerákat is kínál, amelyek kompatibilisek az Ön alkalmazásával. Az IP69K védettségű készülékek valós időben továbbítják a gép képét, mozgásérzékelővel és éjjellátó üzemmóddal rendelkeznek. Vizuális érintkezéssel kb. 75 m-es hatótávolság érhető el.

 

 • Felbontás: 960×480 pixel
 • Látószög: 150°
 • Infravörös hatótávolság: kb. 10 m
 • Védelmi osztály: IP69K

Biztonsági funkciók

 

A MAXIMÁLIS BIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN

Az ARCON-nál a biztonság a legfőbb prioritás. Az ARCON kipróbált és bevált, valamint újonnan kifejlesztett biztonsági funkciók széles skáláját kínálja:

 

Az Arcconnal a STOP akár a CAT. 3 PLe / SIL3 szintig megvalósítható. Ez a veszélyes helyzetekben biztonságos állapotba hozza a gépet.

 

A biztonságos DIGITÁLIS és ANALÓG PARANCSOKKAL a CANopen Safety-en keresztül (CAT. 3 PLe / SIL3-ig), az ARCON maximális biztonságot nyújt Önnek.

 

Az opcionális DŐLÉSKAPCSOLÓ az adó vagy a kezelő dőlésszögének érzékelésére szolgál. Megadhatja a szöget és az időt, amelynél a jelzést kiváltja. Az idő és a szög az X és Y tengelyen minden irányban külön-külön beállítható. A Z tengely rögzített.

 

Az ARCON KÉTKÉZES ÜZEMELTETÉS biztosítja, hogy a felhasználó mindkét keze a rádióadón legyen. Csak így lehetséges a gép működtetése.

 

Egy másik biztonsági funkció a működtetéshez szükséges gombnyomás (PUSH TO OPERATE). Ez vagy a joystickban (nyomógombbal), vagy külön nyomógombként bárhol az adókészüléken biztosítható. Az ügyfél szabadon feldolgozhatja ezt a jelet a gépvezérlésben.

 

A LOGIN / LOGOUT rendszer opció használatával nagyszámú vevőt működtethet egyetlen adóval. Ez az opció nagyon összetett alkalmazásoknál használható, például szélerőművek tengeri daruk vezérlésénél. Az ARCON a LOGIN / LOGOUT eljárás során két adóval és egy vevővel való munkavégzés lehetőségét is kínálja.

 

Az E-Pack S akkumulátor INTEGRÁLT TÖLTÉSI FUNKCIÓJA segítségével a rádióadóját megszakítás nélkül töltheti működés közben. Különleges funkció az opcionális kábelvezérlés, amely lehetővé teszi, hogy megszakítás nélkül váltson a rádiós és a kábeles üzemmód között. A LED kijelző mindig tájékoztatja Önt az INTEGRÁLT TÖLTŐ FUNKCIÓ aktuális állapotáról.

Kábeles vezérlés

 

OPCIONÁLIS RÁDIÓ ÉS KÁBELES VEZÉRLÉS

 

Opcionális kábeles vezérlésünk lehetővé teszi, hogy távolról vezérelje gépét olyan helyeken, ahol a rádiózás nem engedélyezett. Az ARCON minden munkakörnyezetnek megfelelő kommunikációs változatot hoz létre. Attól függően, hogy mire van szüksége, vezérelheti gépét rádión keresztül vagy a rádió + kábel vagy rádió + kábel + integrált töltőáramkör kombinációkban.

 

Az integrált töltőáramkörrel biztosítjuk, hogy a vezeték nélküli és a vezetékes üzemmód közötti váltás teljesen zavartalan legyen. A vezetékes átviteli technológia az Ön igényei szerint konfigurálható az integrált interfészeken keresztül – mint például RS 232/485, CANopen, DeviceNet, J1939, Profibus vagy Industrial Ethernet. Ez azt jelenti, hogy kihasználhatja a gépéhez való közvetlen csatlakozás előnyeit.

 

JÓVÁHAGYÁSOK

 

ISO 9001:2015

Az ARCON-t független vizsgálóintézetek rendszeresen auditálják a működési eljárásoknak való megfelelés tekintetében. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ezeket az auditokat sikeresen teljesítjük, és az ISO 9001:2015 szerinti minőségünk egyenletesen magas szintű.

 

TÜV TÍPUSVIZSGÁLATI TANÚSÍTVÁNY

Az ARCON nagyszámú, az EN ISO 13849-1 és az EN 62061 szabványok szerinti TÜV-típusvizsgálati tanúsítvánnyal rendelkező rádiótávvezérlővel rendelkezik. Ezeket a vizsgálati tanúsítványokat folyamatosan bővítik.

 

DNV-GL TÍPUSVIZSGÁLATI TANÚSÍTVÁNY

Az Ön offshore alkalmazásaihoz az ARCON számos olyan terméket kínál, amelyek DNV-GL vizsgálati tanúsítvánnyal rendelkeznek.

 

RÁDIÓENGEDÉLYEK NAGY PORTFÓLIÓJA

Az ARCON biztonsági rádiótávvezérlők különböző országspecifikus jóváhagyásokkal rendelkeznek, mint például az FCC az Egyesült Államokban, az EAC Oroszországban és a MIC Japánban. Ez csak egy kis részlet az ARCON portfóliójából. További információért kérjük, forduljon az ARCON csapatához.

 

EX TERMÉKEK

Az ARCON széles körű EX jóváhagyásokkal rendelkezik, mint például az ATEX, IECEx és NEC 500/505 a vegyipar, a bányászat és a feldolgozóipar számos alkalmazása számára.

 

TANÚSÍTVÁNYOK KÉRÉSRE

Ha további tanúsítványokra van szüksége ahhoz, hogy az ARCON biztonsági rádiótávvezérlőt az Ön alkalmazásához használja, kérjük, lépjen kapcsolatba az ARCON csapatával.